E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8288
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāskatās precīzi, kas rakstīts tiesas spriedumā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. novembrī, 2015
Santa

Labdien. Sakiet, lūdzu, vai prasības pieteikums par maza apmēra uzturlīdzekļu piedziņu bērna labā tiesā ir jāiesniedz otrreiz (ja ir bijis pieteikums par uzturlīdzekļu piedziņu 25% apmērā no MK noteiktās min. mēnešalgas līdz bērna 7 g.v.) pēc bērna 7 gadu vecuma, ņemot vērā, ka no 7 g.v. mainās minimālo uzturlīdzekļu summa?

A
atbild:
27. novembrī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Šādam tiesas spriedumam nevajadzētu būt, jo uzturlīdzekļi parasti tiek piedzīti līdz 18 gadu vecumam. Tāpēc uzmanīgi jāizlasa sprieduma nolemjošā daļa. Iespējams, aiz vārdiem par uzturlīdzekļu piedziņu 25% apmērā seko piebilde – „bet ne mazāk par Ministru kabineta noteikto minimālo uzturlīdzekļu apmēru”. Tā nozīmētu, ka, bērnam sasniedzot 7 gadu vecumu vai pieaugot valstī noteiktajai minimālajai mēnešalgai, automātiski pieaug ar tiesas spriedumu noteiktais uzturlīdzekļu apmērs.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.37  "Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam" minimālo uzturlīdzekļu summa katram bērnam no 7 gadu vecuma līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai ir 30% no valstī noteiktās minimālās algas. 2015.gadā tie ir 108 eiro mēnesī.

Ja tomēr ar tiesas spriedumu uzturlīdzekļi nepārprotami tiek piedzīti tikai 25% apmērā no minimālās algas, jāsniedz tiesā jauna prasība par uzturlīdzekļu apmēra palielināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas