E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8287
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Ekonomika

Par koku ciršanas darbiem elektrolīnijas trases aizsargjoslā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. novembrī, 2015
Aira

Labdien! Zemes īpašniekam piederošajā mežā tiek veikti elektrolīnijas trases aizsargjoslas potenciāli apdraudošo koku ciršanas darbi, un zemes īpašnieks vienojas ar elektrolīnijas īpašnieku vai tiesisko valdītāju (ar darbu veicēju) par nocirsto koku apstrādes un izvietošanas veidiem, kā tas paredzēts „Enerģētikas infrastruktūras objektu aizsargjoslu noteikšanas metodikas”(MK noteikumi Nr.982) 5.pielikumā „Informācija/vienošanās par koku ciršanu gaisvadu elektrolīniju aizsargjoslā”, un ir aizpildījis „Zemes īpašnieka vai tiesiskā valdītāja sniegto informāciju” (5.pielikums II): atzīmējis, ka piekrīt, lai darbu izpildi organizēs elektrolīnijas īpašnieks, tiesiskais valdītājs (1. Darbu veikšana), atzīmējis, lai koki tiktu sagarumoti noteiktā garumā (2. Kokmateriālu sagarumošana) un lai kokmateriāli tiktu nokrauti saskaņotā vietā, ne tālāk par kilometru no nozāģēšanas vietas (3. Kokmateriālu nokraušana). Vai elektrolīnijas īpašniekam, valdītājam vai darbu veicējam ir tiesības pieprasīt zemes īpašniekam papildus samaksu par MK noteikumu Nr. 982, 5.pielikumā piedāvātajiem pakalpojumiem - kokmateriālu sagarināšanu noteiktā garumā un kokmateriālu nokraušanu saskaņotajā vietā (ne tālāk par kilometru no nozāģēšanas vietas)? Vai arī šie darbi jāveic bez maksas? Ja šie darbi ir maksas pakalpojums, tad kādos likumos, likumu pantos un daļās vai Ministru kabineta noteikumos tas ir noteikts? Un vai darbu veicējam ir tiesības uzsākt nepieciešamos darbus elektrolīnijas aizsargjoslā, to nesaskaņojot ar zemes īpašnieku, ja tie nav avāriju novēršanas vai to seku likvidēšanas darbi?

A
atbild:
24. novembrī, 2015
Ekonomikas ministrija
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Ministru kabineta noteikumi neparedz objekta īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam tiesības pieprasīt samaksu no nekustamā īpašuma īpašnieka vai tiesiskā valdītāja par kokmateriālu sagarināšanu noteiktā garumā un kokmateriālu nokraušanu saskaņotajā vietā (ne tālāk par kilometru no nozāģēšanas vietas). Minētie darbi ir bezmaksas pakalpojums.

Ministru kabineta 2006.gada 5.decembra noteikumu Nr.982„Enerģētikas infrastruktūras objektu aizsargjoslu noteikšanas metodikas” 3.9 punkts paredz – ja 30 dienu laikā pēc informācijas par potenciāli apdraudošo koku ciršanu nosūtīšanas no zemes īpašnieka vai tiesiskā valdītāja nav saņemta atbilde par koku ciršanu, apstrādi un izvietošanu atbilstoši šo noteikumu 5.pielikumam vai viņš nav sniedzis 5.pielikumā norādīto informāciju, kokus atļauts nocirst bez saskaņošanas ar zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas