E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8207
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Studijas latviešu valodā akreditētā programmā un valsts valodas prasmes pārbaude

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. oktobrī, 2015
Ieva

Labdien! Sakiet, lūdzu, vai absolvējot augstskolu latviešu valodā, tiek piešķirta latviešu valodas zināšanu augstākā kategorija? Pabeidzu mazākumtautības skolu (krievu valodā) un saņēmu augstāko iespējamo kategoriju valsts eksāmenā, taču, lai strādātu prokuratūrā, ir nepieciešama augstāka kategorija. Vai ir nepieciešams nokārtot, pat mācoties augstskolā latviešu valodā? Paldies!

A
atbild:
02. novembrī, 2015
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Diāna Āboltiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Ja ir iegūta augstākā izglītība latviešu valodā akreditētā programmā (programmas īstenošanas valodai jābūt tikai latviešu valodai), tad persona ir atbrīvota no valsts valodas prasmes pārbaudes. Šādā gadījumā netiek piešķirts jebkāds latviešu valodas prasmes līmenis, taču ir atbrīvojums no valsts valodas prasmes pārbaudes.

Ja vēl nav iegūta augstākā izglītība latviešu valodā, tad mazākumtautību centralizētajā eksāmenā (CE) jābūt tādam novērtējumam latviešu valodā, kas atbilst konkrētajai profesijai (amatam) noteiktajam valsts valodas līmenim un pakāpei. To nosaka MK noteikumi Nr.733 (09.07.2009.). Piemēram, ja skolas CE saņemts C1, bet darbam prokuratūrā nepieciešams C2, tad jākārto valsts valodas prasmes pārbaude, lai iegūtu C2 vērtējumu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas