E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8100
Lasīšanai: 3 minūtes

Atvaļinājuma ilgums un samaksas aprēķins jālūdz izskaidrot darba devējam

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. oktobrī, 2015
Hedija

Labdien! Strādāju diennakts maiņu darbu gan brīvdienās, gan svētku dienās. Plānoju iet atvaļinājumā no šā gada 14.decembra. Kārtējam atvaļinājumam vēl klāt nāk papildatvaļinājums par bīstamiem darba apstākļiem. Vēlos uzzināt, līdz kuram datumam man pienākas atvaļinājums un par cik dienām ir jāaprēķina atvaļinājuma nauda? Jau iepriekš pateicos par atbildi.

A
atbild:
13. oktobrī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Uz Jūsu jautājumu nav iespējams sniegt konkrētu atbildi, jo trūkst ļoti būtiskas informācijas.

Ja tas ir ikgadējais atvaļinājums, tad to atbilstoši Darba likumam piešķir četru kalendāro nedēļu apmērā, neskaitot svētku dienas. Piešķirot atvaļinājumu, ņem vērā Jūsu individuālo darba gadu un iepriekš izmantotos atvaļinājumus (vai tie ir izmantoti pilnībā, vai iekrājušās neizmantotā atvaļinājuma dienas, vai atvaļinājums kādā apmērā nav izņemts jau uz priekšu).

Atbilstoši Darba likuma 151.pantam darba koplīgumā vai darba līgumā darba devējs var noteikt gadījumus (nakts darbs, maiņu darbs, ilggadējs darbs u.c.), kad un cik lielā apmērā darbiniekam piešķirams ikgadējais apmaksātais papildatvaļinājums.

Tātad informāciju par atvaļinājuma ilgumu, ja tas plānots no 14.decembra, un tas nozīmē, ka atvaļinājums pagarināsies par svētku dienu skaitu, kā arī cik papildatvaļinājuma dienas Jums pienākas, Jums ir bez kautrēšanās jājautā darba devējam vai savam tiešajam vadītājam. Parasti darba devējs darbiniekam paziņo gan atvaļinājuma pirmo, gan pēdējo dienu. Viņa pienākums ir izskaidrot visus darbiniekam neskaidros jautājumus. 

Darba likuma 75.panta astotā daļa nosaka, ka par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma  un papildatvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vai stundas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu vai stundu skaitu atvaļinājuma laikā. Tas nozīmē, ka atvaļinājuma laikā darba devējam ir jāapmaksā tās dienas vai stundas, kuras darbiniekam būtu bijis jāstrādā.  Arī par atvaļinājuma naudas aprēķinu Jums ir tiesības lūgt paskaidrojumu. No atvaļinājuma naudas tāpat kā no darba algas tiek atvilkti nodokļi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas