E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8068
Lasīšanai: 2 minūtes

Parāda piedziņa no minimālās algas

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. septembrī, 2015
Karlis

Veicot parāda piedziņu, izmantojot tādu piespiedu izpildes līdzekli kā piedziņas vēršanu uz parādnieka darba samaksu, tiek minēts, ka, lai persona netiktu atstāta bez iztikas līdzekļiem, parādniekam ir tiesības saņemt samaksu vienas minimālās mēnešalgas apmērā. Ko dara tiesu izpildītājs, ja personai nav citu ienākumu kā tikai šī minimālā alga? (pēc nodokļu nomaksas ienākumi ir pat zem minimālās algas). Vai arī no tās tiek ieturēti 30%, jo personai nav īpašumu, uz kuriem vērst piedziņu. Tikai 360 euro mēnesī. Paldies!

A
atbild:
13. oktobrī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Sniegt informāciju tiesu izpildītājam par saviem ienākumiem un citu mantisko stāvokli ir parādnieka pienākums. Ja parādnieks saņem minimālo algu un parāds nav, piemēram, uzturlīdzekļu lietā, tad piedziņa nav iespējama.

Svarīgi ir zināt, ka ieturējumus no parādnieka algas veic darba devējs. Vēl nevajadzētu domāt, ka zemi ienākumi atbrīvos no parādu nomaksas, ka parāds tiks dzēsts. Parādsaistības saglabāsies un piedziņu īstenos, tiklīdz tas būs iespējams.

Bez tam parādniekam ir iespēja vienoties ar kreditoru par parādsaistību dzēšanu, piemēram, maksājot pa tiešo katru mēnesi noteiktu summu.

Par parādnieka tiesībām un pienākumiem vairāk varat izlasīt šai e-konsultācijai pievienotajā skaidrojumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas