E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8067
Lasīšanai: 2 minūtes

Uzturlīdzekļu parāds ar katru mēnesi pieaug

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. septembrī, 2015
Jana

Labdien! Situācija sekojoša: tēvs nemaksā bērnam uzturlīdzekļus, oficiāls darbs ar minimālo algu, tiesu izpildītāja piedzen maksāt parādu 50% no minimālās algas. Sakiet lūdzu, vai tēvam jāmaksā tikai šie 50% un plus vēl par tekošo mēnesi (108 eiro) vai tikai šie 50%, līdz iekavētā summa tiek samaksāta. Paldies.

A
atbild:
13. oktobrī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Tiesu izpildītājs piedzen jau izveidojušos uzturlīdzekļu parādu, nevis ikmēneša uzturlīdzekļu maksājumus. Savukārt  50% no minimālās algas saskaņā ar Civilprocesa likuma 594.panta pirmās daļas 1.punktu ir uzturlīdzekļu parādniekam saglabājamā summa. Atlikusī darba samaksas vai tai pielīdzināto maksājumu daļa tiek novirzīta uzturlīdzekļu parāda dzēšanai.

Tēva pienākumu turpināt nodrošināt savam bērnam uzturlīdzekļus tiesas spriedumā noteiktajā apmērā (108 eiro mēnesī) neviens nav atcēlis, un līdz ar to kopējais uzturlīdzekļu parāds ar katru mēnesi turpina pieaugt un tas agrāk vai vēlāk būs jāatmaksā.

Papildus informējam, ka šādā situācijā Jūs varat lūgt tiesu izpildītāju izsniegt atzinumu Uzturlīdzekļu garantiju fondam (UGF) par to, ka uzturlīdzekļu piedziņa minimālajā apmērā nav iespējama, un lūgt nodrošināt tekošos uzturlīdzekļu maksājumus no UGF līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas