E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8059
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Nodokļa maksātāja pienākumi ir noteikti likumā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. septembrī, 2015
Ineta

Labdien, pašvaldība ir uzsākusi NĪN parāda piedziņu. Kā rīkoties, ja neesmu saņēmis nevienu maksāšanas paziņojumu, ne brīdinājumu, ne lēmumu? Pašvaldība uzstāj, ka ir nosūtīts uz deklarēto adresi. Pēc datu salīdzināšanas konstatēju, ka pašvaldībā ir reģistrēta iepriekšējā deklarētā adrese, nevis jaunā, un līdz ar to visa korespondence ir sūtīta uz veco adresi. Cik tas ir likumīgi, ja neko neesmu saņēmis no pašvaldības?

A
atbild:
29. septembrī, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Nekustamā īpašuma īpašnieks ir atbildīgs par to, lai nodokļi par viņam piederošo īpašumu tiktu nomaksāti. Tā vispirms ir īpašnieka, ne pašvaldības atbildība. Tāpēc likumā „Par nekustamā īpašuma nodokli” līdztekus vairākām citām normām, kas nosaka īpašnieka pienākumus, ir ietverts 6.pantā (Nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas kārtība) noteiktais:

ja nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs vai viņa pilnvarota persona (ja par tādu paziņots pašvaldībai) līdz kārtējā taksācijas gada 15.februārim nav saņēmusi maksāšanas paziņojumu, tās pienākums ir mēneša laikā rakstveidā par to informēt pašvaldību, kura iekasē nodokli.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas