E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8051
Lasīšanai: 2 minūtes

Par nepilngadīgu apgādībā esošu bērnu esamību ir jāinformē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. septembrī, 2015
Santa

Labdien! Kas man būtu jādara, ja tiesu izpildītājs neņem vērā to, ka man ir 3 bērni, un no konta novelk visu, kas paliek virs minimālās algas?

A
atbild:
13. oktobrī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Pirmām kārtām jāprecizē, ka tiesu izpildītājs nevar piekļūt Jūsu bankas kontam. Atvilkumus veic darba devējs un banka, pamatojoties uz tiesu izpildītāja rīkojumu par parāda piespiedu piedziņu.

Ja Jūsu apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni un par to ir norāde Jūsu algas nodokļu grāmatiņā, tad darba devējs par to ir informēts un, veicot ieturējumus no algas, Jums saglabā uz katru nepilngadīgo bērnu papildus 64,03 eiro.

Ieturējumu no konta veic banka, jo tiesu izpildītāja rīcībā nav informācijas par Jūsu apgādājamām personām. Šo informāciju sniegt ir Jūsu pienākums. Jums ir jāvēršas pie tiesu izpildītāja ar iesniegumu, norādot uz apgādībā esošu personu – nepilngadīgu bērnu – esamību. Iesniegumam ir jāpievieno bankas konta izraksts, kas apliecina, kādus ienākumus Jūs saņemat, un VID izziņa par apgādībā esošo bērnu skaitu.

Saņemot iesniegumu, tiesu izpildītājs pārliecināsies, ka ieturējumi no parādnieka darba samaksas faktiski tiek realizēti, un nosūtīs rīkojumu bankai par konta atķīlāšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas