E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8044
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Mākslas darba cenu nosaka pats autors

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. septembrī, 2015
Anna

Labdien! Es nodarbojos ar mākslas darbu rādīšanu amatieres līmenī un mans mērķis pārdot tos ārzemju interneta vietnēs. Taču, lai noteikto pasaules valstu, tādu kā Krievija, visu ES valstu, ASV, Kanāda, Austrālija, Ķīna u.c., muitas atļautu manu gleznu ievešanu, ir nepieciešams saņemt Kultūras ministrijas sertifikātu un mākslas galerijas oficiālo novērtējumu pēdējā gada laikā. Es pārstāvu tikai sevi, mani nepārstāv neviena galerija vai mākslas dīleris. Es saņēmu atbildi no mūsu Kultūras ministrijas, ka viņi nenodarbojas ar gleznu vērtēšanu un sertifikātu izsniegšanu. Paskaidrojiet, kā es varētu dabūt Kultūras ministrijas sertifikātu un kur var griezties, lai dabūtu manu gleznu vērtības novērtējumu?

A
atbild:
14. oktobrī, 2015
Laura Studente
LV portālam

Kultūras ministrija tik tiešām šādus sertifikātus neizsniedz. Vienīgais, ko mākslas darbu sakarā var izsniegt valsts līmenī, ir izziņa no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas. Šī izziņa apliecina, ka kultūras priekšmets neatbilst MK noteikumu Nr. 8 „Mākslas un antikvāro priekšmetu izvešana no Latvijas un ievešana Latvijā” 1.pielikumā minētajām kultūras priekšmetu kategorijām un to drīkst pārdot ārpus valsts.

Izziņa ir maksas pakalpojums. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas kontaktinformācija: tālrunis 67229272; e-pasts - vkpai@mantojums.lv.

Mākslas darba cenu parasti nosaka pats autors.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas