E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7958
Lasīšanai: 2 minūtes
1
8
1
8

Alkoholiskos dzērienus publiskās vietās lietot ir aizliegts

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. septembrī, 2015
Eduards

Labdien. Ir radusies šāda situācija, mani noķēra ar atvērtu alus pudeli estrādē un sastādīja administratīvo sodu, bet rodas jautājums, vai estrādes teritorija nav alkohola brīvā zona?

A
atbild:
14. septembrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171.panta pirmā daļa:

„Par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība, vai par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu, — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt četrdesmit euro.”

Balstoties uz likumu normām, katrā pašvaldībā ir izdoti arī saistošie noteikumi, kas cita starpā nosaka arī kārtību par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskās vietās. Piemēram, Rīgas domes saistošo noteikumu Nr.806 „Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā” 6.13.punktā noteikts, ka publiskās vietās aizliegts atrasties ar atvērtu vai vaļēju alus vai cita alkoholiskā dzēriena iepakojumu jebkādā vaļējā tarā, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība.

Ja policija Jūs sodīja par atrašanos ar atvērtu alus pudeli estrādē, tad šī pilnīgi noteikti nav publiskā vieta, kur pašvaldība atļāvusi lietot alkoholiskos dzērienus.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas