E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7914
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
2
2

Lai noteiktu arodslimību, darba attiecībās nav obligāti jābūt

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. septembrī, 2015
Nora

Labdien. 2015.gada jūnijā man tika atzīta arodslimība. VDEĀKā uz diviem gadiem tika piešķirti darba nespējas 50% +3.grupas invaliditāte (par 3.gr.naudu nesaņemu / tikai par minētajiem %). Tā kā ar veselību labi nav, apsveru domu nestrādāt. Kas tādā gadījumā (ja nebūšu darba attiecībās) būs 2017.g. jūnijā, kad man atkārtoti būs jāiet uz arodārstu komisiju? Vai, atkārtoti kārtojot arodslimību, var jau nebūt darba attiecībās? Pensija tikai 2018.g. Paldies. Varbūt šis jautājums attiecas tikai uz VDEĀK? Saprotu, ka jāturpina strādāt, līdz šo jautājumu noskaidroju.

A
atbild:
23. oktobrī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Kā norāda Latvijas Arodslimību ārstu asociācijas prezidente Maija Eglīte, ja 2015.gadā esat bijusi arodslimību ārstu komisijā, tad atkārtoti uz komisiju vairs nav jānāk, bet norādītajā laikā ar ģimenes ārsta nosūtījumu un jauniem izmeklējumu  datiem (ja tādi ir) pirms došanās uz VDEĀK ir jāatnāk uz konsultāciju pie arodslimību ārsta Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Aroda un radiācijas medicīnas centrā.

Centrā atkārtoti izsniegs atzinumu par arodslimību arī gadījumā, ja pacients vairs nebūs darba attiecībās. Vienlaikus M.Eglīte uzsver, ka liela nozīme ir ģimenes ārsta sagatavotajiem dokumentiem. Svarīgi, lai nosūtījumā pie arodslimību ārsta un uz VDEĀK tiktu atspoguļotas visas pārciestās slimības (ne tikai tās, kuru izcelsmi saista ar arodu). 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas