E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7888
Lasīšanai: 3 minūtes

Ja ir problēmas ar saistību kārtošanu, jāsazinās ar kreditoru

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. septembrī, 2015
liga

Labdien. Esmu bezdarbniece un mani ienākumi ir tik bērnu nauda un kopšanas pabalsts par bērnu. Man ir kredīti, arī ātrie un arī bijušā drauga ln un lattekom, ko sataisīja un neatdeva viņš iekārtas, un viņi uzlika sodus. Un viņi ir nodoti creditform, bet es maksāju, cik varu atļauties. Bet ir jautājums tieši par vivuss un smeskreditu, jo viņi sūta šādus tekstus, jo man nebija iespējams samaksāt tos 30 un 25 eiro viņiem un viņi sūta šādu tekstu: Atgādinām, ka Jums ir kavēts grafika maksājums! Lūdzam sazināties ar mums, zvanot pa t. 66010696 vai rakstot uz norekini@vivus.lv! Maksājuma neizpildes gadījumā nodosim Jūsu saistības parāda piedziņas uzņēmumam, kas, iepriekš saskaņojot ar Jums, apmeklēs Jūs dzīves vai darba vietā, lai klātienē vienotos par parāda atmaksas nosacījumiem. Es gribu saprast, vai viņi var tā darīt, jo es maksāju, cik varu atļauties. Vai viņi var man atņemt arī tos vienīgos ienākumus, ko saņemu par bērniem?

A
atbild:
04. septembrī, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jebkuru kredītu aizņemoties, cilvēks apņemas to atdot tādā termiņā, kā paredzēts līgumā. Par to vienojas abas puses – aizdevējs un naudas saņēmējs. Jūs nevarat vienpusēji lemt, cik un kad maksāt. Ja ir grūtības laikā (aizdevuma līgumā paredzētajā grafikā) kredītu atdot, ir jācenšas vienoties ar aizdevēju par citiem termiņiem. Tāpēc Jūs esat brīdināta par sekām, kādas iestāsies, ja saistības nekārtosiet. Ja kredītdevējs Jūs lūdz sazināties, tad dariet to, negaidot, kad parāds nonāks līdz piespiedu piedziņai.

Nenokārtotu saistību dēļ kreditors var vērsties tiesā, kura lemj parādu piedzīt piespiedu kārtībā. Bez iztikas līdzekļiem parādnieks netiek atstāts. Civilprocesa likums nosaka, ka parādniekam pēc nodokļu nomaksas ir jāsaglabā noteikts naudas līdzekļu apmērs mēnesī - 360 eiro un uz katru apgādībā esošu nepilngadīgu bērnu, ja tas ir reģistrēts kā apgādājamais, – 64,03 eiro. Taču tas nenozīmē, ka parādi tiek dzēsti vai aizmirsti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas