E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7887
Lasīšanai: 2 minūtes

Profesionālā atzīšana

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. septembrī, 2015
Dina

Labdien! Esmu ieguvusi zobārstniecības māsas diplomu Lielbritānijā (NEBDN National Diploma in Dental Nursing). Plānoju uzsākt studijas RSU zobu higiēnistu studijās. Vēlējos noskaidrot, vai man vajadzētu pieteikties ārvalstīs iegūtas profesionālās kvalifikācijas atzīšanai Latvijā vai ārvalstīs iegūtu izglītības dokumentu akadēmiskajai atzīšanai Latvijā? Paldies.

A
atbild:
08. septembrī, 2015
Laura Studente
LV portālam

Zobārstniecības māsa ir reglamentēta profesija. Likuma „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu” 3.pants noteic: reglamentētajā profesijā ir tiesības darboties personai, kura apguvusi šai profesijai atbilstošu akreditētu izglītības programmu vai ieguvusi profesionālo kvalifikāciju, ko apliecina likumā noteiktie Latvijas Republikā izdotie izglītību vai profesionālo kvalifikāciju apliecinoši dokumenti vai citās valstīs izdotie izglītību vai profesionālo kvalifikāciju apliecinoši dokumenti, kas atzīti Latvijas Republikā saskaņā ar šo likumu un Saeimas apstiprinātajiem starptautiskajiem līgumiem.

Tātad, lai darbotos profesijā, izglītības dokuments ir obligāti jāatzīst. Tomēr, ja vēl neplānojat darboties profesijā, bet iestāties Rīgas Stradiņa universitātē, tad pašā augstskolā jānoskaidro, vai nepieciešams savu izglītības dokumentu atzīt, lai mācītos programmā. RSU Uzņemšanas komisija. Tālrunis: 67409075, E-pasts: uk@rsu.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas