E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7883
Lasīšanai: 2 minūtes

Papildatvaļinājums par diviem bērniem - viena diena

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. septembrī, 2015
Zane Bērziņa

Labdien, esmu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi, un man ir divi bērni līdz 14 gadu vecumam. Saskaņā ar Darba likuma 151.panta pirmās daļas 1.punktu darbiniekiem, kuru aprūpē ir trīs vai vairāki bērni vecumā līdz 16 gadiem vai bērns invalīds līdz 18 gadu vecumam, piešķir papildatvaļinājumu trīs darba dienas, tostarp saskaņā ar šīs daļas 3.punktu darbiniekiem, kuru aprūpē ir mazāk par trim bērniem vecumā līdz 14 gadiem, piešķir ikgadējo apmaksāto papildatvaļinājumu ne mazāk par vienu darba dienu. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 42.panta septīto daļu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes vai Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonai ar speciālo dienesta pakāpi, ja tai ir trīs vai vairāki bērni vecumā līdz 18 gadiem vai bērns invalīds, kalendāra gada laikā pēc pašas vēlēšanās piešķir trīs darba dienas ilgu papildatvaļinājumu, izmaksājot vidējo izpeļņu. Jautājums: 1. Vai man ir tiesības prasīt papildatvaļinājumu saskaņā ar Darba likuma 151.panta pirmās daļas 3.punktu? 2. Ja, jā, cik papildatvaļinājuma dienas man pienāktos, ja man ir divi bērni?

A
atbild:
04. septembrī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja Jūsu ģimenē ir divi bērni vecumā līdz 14 gadiem, Jums kā jebkuram darbiniekam pienākas Darba likuma 151.panta 3.punktā noteiktais papildatvaļinājums – viena diena.

Savukārt Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 42.panta septītajā daļā noteiktās tiesības uz papildatvaļinājumu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes vai Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonai ar speciālo dienesta pakāpi attiecas tikai uz tiem darbiniekiem (amatpersonām), kuru ģimenē  ir trīs vai vairāki bērni vecumā līdz 18 gadiem vai bērns invalīds. Tādējādi uz šo papildatvaļinājumu Jūs pretendēt nevarat.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas