E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7874
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja līgums parakstīts, tā nosacījumi jāpilda

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. septembrī, 2015
Irina

Labdien! Gribu pajautāt, kā uz doto brīdi var risināt jautājumu, ja jaunajam pašvaldības mājokļa īrniekam „Latvijas Gāze” pieprasa šī mājokļa iepriekšēja īrnieka parāda atmaksu. Faktiski mājokļa īpašnieks ir pašvaldība, ja noslēgtajā ar pašvaldību līgumā tiek minēts, ka par gāzes pieslēgšanu atbild pats īrnieks, tas nozīmē, ka īrnieks automātiski piekrīt šāda parāda apmaksai? Vai likumdošana reglamentē šo jautājumu, kāpēc jauniem īrniekiem jāapmaksā svešus parādus (pat ja tas ir pašvaldības mājoklis)?

A
atbild:
11. septembrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ja īres līgumā ir iekļauts punkts, ka par gāzes pieslēgšanu atbild pats īrnieks, un īrnieks šādu līgumu ir parakstījis, tas nozīmē, ka viņš nosacījumiem ir piekritis un līgums ir jāpilda. Īstenībā šeit ir runa par gāzes piegādes pakalpojuma līguma noslēgšanu.

Ja gāzes piegādātājs noteiktajam dzīvoklim gāzes piegādi ir atslēdzis parāda dēļ, to atjaunos tikai tad, kad parāds būs nomaksāts. Pašvaldība ar šādu līgumu kā dzīvokļa īpašnieks ir norobežojusies no īrnieku parādu nomaksas. No otras puses – pašvaldības dzīvokļa īres maksa ir daudz zemāka (vai tās faktiski vispār nav) par īres maksu, ko pieprasa privātīpašnieki. Tādēļ izdevīgāk ir nomaksāt šo gāzes parādu un būt pašvaldības dzīvokļa īrniekam nekā nenomaksāt un meklēt īres mājokli privātajā sektorā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas