E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7863
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības uz pabalstiem strādājošiem un nestrādājošiem atšķiras

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
31. augustā, 2015
Kitija

Labdien! Vēlējos noskaidrot, kā aprēķina bērna piedzimšanas pabalstu, ja esmu jaunā māmiņa bezdarbniece, tas ir, kopš 2013.gada augusta neesmu strādājusi, tagad divus mēnešus esmu bezdarbniece.

A
atbild:
02. septembrī, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Bērna piedzimšanas pabalsts ir vienreizējs valsts pabalsts, un tas visiem vecākiem ir vienāds  – 421,17 eiro. Citi pabalsti atšķiras – atkarībā no tā, vai cilvēks strādā vai nestrādā. Tiesības uz maternitātes un vecāku pabalstu ir sociāli apdrošinātai personai - darba ņēmējai vai pašnodarbinātajai apdrošināšanas gadījuma iestāšanās dienā. Maternitātes pabalstam tā ir diena, ar kuru sākas grūtniecības atvaļinājums un ir izsniegta darbnespējas lapa B, bet vecāku pabalstam – diena, ar kuru pieprasa piešķirt vecāku pabalstu.

Ja persona nav sociāli apdrošināta (darba ņēmēja vai pašnodarbinātā), tad ir tiesības uz bērna kopšanas pabalstu pēc bērna piedzimšanas.

Par pabalstiem vecākiem varat izlasīt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras mājaslapā. Informācija konkrētā situācijā jānoskaidro VSAA nodaļā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas