E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7820
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Nodokļa atvieglojumu nepiemēro par bezdarbnieka pabalsta saņēmēju

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. augustā, 2015
Inta

Labdien! Ja 10.08. man ir piešķirts bezdarbnieka statuss un ar septembri es saņemšu bezdarbnieka pabalstu, vai mans vīrs var ņemt mani kā apgādājamo personu un ziņot darba devējam. Vai šajā gadījumā es varēšu saņemt bezdarbnieka pabalstu?

A
atbild:
25. augustā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 13.panta (Atvieglojumi maksātājam) trešā daļa nosaka: nodokļa atvieglojumu par apgādībā esošu personu nepiemēro, ja persona saņem bezdarbnieka pabalstu vai bezdarbnieka stipendiju. Tātad vīrs nevar saņemt nodokļa atvieglojumu par sievu, ja viņa saņem bezdarbnieka pabalstu.

Taču, nākamgad iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, Jūs varat atgūt pārmaksāto nodokli, jo šogad nebūsiet izmantojusi tiesības uz visu gada neapliekamo minimumu, t.i., par tiem mēnešiem, kuros nestrādāsiet.

Neapliekamo minimumu gadam veido visu gada mēnešu neapliekamo minimumu summa (900 eiro). Nodokļu maksātājam ir tiesības iesniegt deklarāciju un saņemt atpakaļ no budžeta pārmaksāto nodokli gadījumos, ja taksācijas gada laikā nav piemērots viss likuma ‟Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 12.pantā noteiktais gada neapliekamais minimums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 98 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas