E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7804
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja māja nav privatizēta, to dāvināt nevar

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. augustā, 2015
Baiba

Sveiki! Man ir tāda situācija, ka mana oma sen dzīvo mājā, kura nav privatizēta un ierakstīta zemesgrāmatā. Privatizācijas sertifikāti ir jau sen atdāvināti citām personām. Tagad vecmāmiņa vēlas māju uzdāvināt man, bet vai tas ir iespējams? Vai ir kāds veids, kā privatizēt māju un reģistrēt zemesgrāmatā? Kas būtu jādara? Paldies par atbildi jau iepriekš! 

A
atbild:
27. augustā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Diemžēl ar īpašuma lietu risināšanu esat attapušās par vēlu – dzīvojamās platības privatizācija par sertifikātiem sen ir beigusies, un Jūsu vecmāmiņas māja, nonākusi, visticamāk, pašvaldības īpašumā. Vecmāmiņa šajā mājā mitinās īrnieces statusā. Tātad māju uzdāvināt Jums viņa nevar.

Iespējams, māju var iegūt, privatizējot par naudu – īrniekiem ir šādas tiesības. Lai noskaidrotu īpašuma tiesisko statusu un privatizācijas iespējas, Jums ar visiem pieejamiem īpašuma dokumentiem būtu jāvēršas pēc padoma pie jurista vai arī vietējās pašvaldības privatizācijas komisijā (vai struktūrvienībā, kas pilda šīs funkcijas) un jānoskaidro visi ar mājas piederību saistītie jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas