E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7753
Lasīšanai: 2 minūtes

Mašīnas uzpilde ar gāzi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. augustā, 2015
olga

Labdien, sakiet, lūdzu, kāds likums un kāds pants regulē degvielas uzpildi ar gāzi? Man uzpildes stacijā operators pateica, ka ir pašapkalpošana. Bet es savā mūžā nevienu reizi neuzpildīju mašīnu ar gāzi, kā man jārīkojas?

A
atbild:
18. septembrī, 2015
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs
Ilze Žunde, Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vecākā konsultante

Auto gāzes uzpildes stacija kā tehnoloģiskā iekārta ir tvertne sašķidrinātās naftas gāzes uzglabāšanai, tā tiek reģistrēta Bīstamo iekārtu reģistrā kā spiedieniekārtu komplekss. To uzraudzība notiek atbilstoši MK noteikumu Nr.518 “Spiedieniekārtu kompleksu tehniskās uzraudzības kārtība” prasībām.

Gāzes uzpildes aparāts ir mērīšanas līdzeklis, tā lietošanas instrukcija attieksies uz mērīšanas līdzekļa lietotāju likuma “Par mērījumu vienotību” izpratnē.

Kas attiecas uz gāzes uzpildi, iekārtas īpašniekam jānodrošina drošs pakalpojums klientiem atbilstoši Preču un pakalpojumu drošuma likuma normām.

Ja iekārtas lietošanai nepieciešamas specifiskas zināšanas, pakalpojuma sniedzējam būtu jāparūpējas, lai pakalpojums būtu drošs un jānodrošina nepieciešamā informācija (brīdinājumi, norādes) pakalpojuma / iekārtas atbilstošai lietošanai. Tāpat praksē mēdz būt arī personāls, kas sniedz atbalstu, ja tāds ir nepieciešams. Patērētājam būtu jāiepazīstas ar informāciju un norādēm, kas atrodama pie gāzes uzpildes iekārtas.

Ja ir aizdomas, ka pakalpojums organizēts tādā veidā, ka var radīt apdraudējumu patērētājam un ir potenciāli nedrošs, aicinām sniegt informāciju Patērētāju tiesību aizsardzības centram kā uzraudzības iestādei.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas