E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7749
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai pedagogam jāatmaksā mācību maksa, stājoties jaunā amatā?

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. augustā, 2015
Sanita

Strādājot pirmsskolas iestādē, noslēdzu līgumu par studiju maksas kompensāciju. Nostrādāju divus gadus un tagad pāreju strādāt uz domi. Pirmsskolas iestāde ir tās pašas pašvaldības iestāde, uz kuru pāreju. Tikai cits amats. Kā ir ar mācību maksas kompensāciju, vai jau izmaksātā summa man jāatgriež atpakaļ? Atradu likumu, kurā saprotu, ka nav jāatmaksā, ja pāriet uz citu tās pašas pašvaldības iestādi un ir iespēja pat turpināt saņemt atmaksu http://likumi.lv/doc.php?id=212442 (50.punkts). Bet iespējams tā īsti nav. Paldies.

A
atbild:
13. augustā, 2015

MK noteikumi Nr.565 „Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku sociālajām garantijām” ir izdoti uz Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma pamata.

Šis likums pedagogiem neparedz tādas sociālās garantijas kā pašvaldību un valsts iestāžu darbiniekiem, jo tā 2.panta 3.daļa nosaka: uz pedagogiem atbilstoši pedagogu amatu sarakstam, zinātnisko institūtu akadēmiskajos amatos nodarbinātajiem, ostu pārvaldniekiem un citiem ostu darbiniekiem attiecas tikai šā likuma 3.panta astotā un devītā daļa (par atalgojuma publiskošanu).

Kā norāda Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības juriskonsulte Brigita Fricsone, tad pašvaldības gan var nodrošināt sociālās garantijas ar saviem saistošajiem noteikumiem. Savukārt, lai saprastu, vai mācību maksa ir jāatmaksā, ir jāielūkojas savā darba līgumā, kur jābūt norādei par saistībām, ko darbinieks uzņemas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas