E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7748
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
2
2

Sūdzību par izmeklētāju var iesniegt Valsts policijas Iekšējās drošības birojā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. augustā, 2015
Andrejs

Man jautājums. Manu lietu vada izmeklētāja, pēc pakāpes majore, lieta tāda, ka protokolu viņa sastādīja ar kļūdām un vispār nerunāja latviski. Rakstīju iesniegumu, lai izbeidz manu kriminālprocesu, nu uzrakstīju, kā pienākas, ar jurista palīdzību, bet pēc dienas zvana cietušai pusei pa telefonu, saka, ka aizvērs manu lietu tikai tad, ja es iziešu tiesu psihiatrisko ekspertīzi. Jautājums, kā tas var būt, ja jau esam izlīguši ar cietušo (uzrakstījām iesniegumu). Vispār ir vieta, kur var pasūdzēties par viņas rīcību un vai pareizi strādā? Un vai procesa virzītājam ir tādas tiesības, un kāpēc nav tiešā uzaicinājuma, bet tāda telefona saruna? 

A
atbild:
26. augustā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Valsts policija (VP) LV portālam sniedza atbildi, ka izmeklētājas rīcība sīkāk nav komentējama, jo nav zināmi lietas apstākļi. Policija Jums iesaka vērsties ar iesniegumu Iekšējās drošības birojā, detalizēti izklāstot visus apstākļus, kas izraisījuši neapmierinātību ar izmeklētājas darbu.

Izsmeļoša informācija, kā tas darāms, atrodama VP interneta vietnē sadaļā „Sūdzības”. Mēneša laikā Jums jāsaņem atbilde. Ja tā Jūs neapmierinās, uz šā pamata varat policijas lēmumu par administratīvo sodu pārsūdzēt administratīvajā tiesā (sk. pievienoto e-konsultāciju „Administratīvā soda pārsūdzēšana tiesā”).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas