E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7740
Lasīšanai: 2 minūtes

Informācija par parādu piedziņas lietu ir pieejama tiesu izpildītāja birojā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. augustā, 2015
Jurijs

Pēc trīs gadiem, kad mēs samaksājām parādu pēc tiesas lēmuma namu pārvaldei 940,74 eiro un tiesas izdevumus, tiesu izpildītājs pēc parāda samaksas atsūtīja man tagad, 2015.gadā, vēstuli, ka mēs esam vēl parādnieki viņai un mutiski prasa vēl samaksāt 300 eiro, nerakstot to vēstulē, par saviem pakalpojumiem vai draud mums vēstulē ar mantas konfiskāciju. Vai tas nav pretlikumīgi? Kā mums rīkoties? Es darbā saņemu minimālo algu. Liepājā tiesu izpildītāja Jaunsleine.

A
atbild:
26. augustā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja parādsaistību piedziņa notika, pamatojoties uz tiesas nolēmumu un iesaistot tiesu izpildītāju, tad saskaņā ar Civilprocesa likuma 568.panta pirmo daļu, visus ar piedziņu saistītos izdevumus ir jāsedz parādniekam. Tas nozīmē, ka Jums bija jāsamaksā gan komunālo maksājumu parāds, gan tiesu izpildītāja izdevumi par parādu piedziņas īstenošanu. Šo izdevumu apmērs ir atkarīgs no parāda lieluma, ietvarus nosaka MK noteikumi. Ar tiem varat iepazīties patstāvīgi šeit.

Lai noskaidrotu visus ar Jūsu parādsaistību piedziņas izpildi neskaidros jautājumus, Jums ir jāvēršas pie tiesu izpildītāja. Parādniekam ir tiesības klātienē tiesu izpildītāja birojā vai rakstveidā, pieprasot informāciju tiesu izpildītājam, iepazīties ar savu izpildu lietu. To nosaka MK noteikumu Nr.202 „Noteikumi par zvērinātu tiesu izpildītāju lietvedību” V nodaļā noteiktā kārtība. Izpildu lietā atrodas visi dokumenti – tiesas spriedums, kreditora prasījums (pret ko – parādnieka ienākumiem, nekustamo īpašumu, kustamo mantu - vēršama parādu piedziņa), kā arī ir fiksēti visi Jūsu veiktie maksājumi, kā arī cita ar parādu piedziņu saistītā informācija. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas