E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7731
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide

Elektroniskā paraksta iespēja - personas apliecība

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. augustā, 2015
Agnese

Labdien! Vai un kā iespējams noformēt fiziskās personas e-parakstu personai, kas uzturas ārvalstī, kurai nav deklarētas dzīvesvietas Latvijā un kurai nav norēķinu konta nevienā no Latvijas bankām?

A
atbild:
05. augustā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja vēlaties elektronisko parakstu, nepieciešama personas apliecība, kurā iekļauts un aktivizēts autentifikācijas sertifikāts. Ar personas apliecību, kurā iekļauts un aktivizēts kvalificēts elektroniskā paraksta sertifikāts, Jūs varat elektroniskiem dokumentiem pievienot savu elektronisko parakstu, kas ir ekvivalents tradicionālajam ar roku parakstītam dokumentam.

Personas apliecība jeb elektroniskā identifikācijas karte (eID) ir personu apliecinošs dokuments, kas apliecina tā turētāja identitāti un tiesisko statusu. Persona, kura dzīvo vai ilgstoši uzturas ārvalstī, personas apliecības noformēšanai var vērsties Latvijas Republikas konsulārajā vai diplomātiskajā pārstāvniecībā. Informāciju par personas apliecību varat izlasīt Pilsonības un migrācijas mājaslapā.

Informācija par eID kartes lietošanu elektroniskai dokumentu parakstīšanai atrodama vietnē e-paraksts. Jautājumus, kas saistīti ar e-paraksta lietošanu eID kartē, jārisina, rakstot uz eparaksts@eparaksts.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas