E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7704
Lasīšanai: 2 minūtes

Par vienu pārkāpumu darba devējs var sodīt vienreiz

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. jūlijā, 2015
Madara

Labdien! Kopš 2012.gada 1.janvāra esmu divos secīgos grūtniecības, pēcdzemdību un bērna kopšanas atvaļinājumos. Esot pirmsdzemdību atvaļinājumā, 2012.gada 16.februārī darba devējs man atsūtīja rīkojumu par disciplinārsoda uzlikšanu, pamatojoties uz Darba likuma 90.panta 1.punktu par nekvalitatīvu darba pienākumu pildīšanu un kārtības neievērošanu. Bērna kopšanas atvaļinājums tuvojas beigām, un plānoju atgriezties darbā. Jautājums: Vai šis rīkojums vēl ir spēkā? Vai uz šī rīkojuma pamata darba devējs drīkst uzteikt man darba līgumu?

A
atbild:
03. septembrī, 2015
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Saskaņā ar Darba likuma 90.panta trešo daļu darba devējs var izteikt piezīmi vai rājienu ne vēlāk kā viena mēneša laikā no pārkāpuma atklāšanas dienas, neieskaitot darbinieka pārejošas darbnespējas laiku, kā arī laiku, kad darbinieks ir atvaļinājumā vai neveic darbu citu attaisnojošu iemeslu dēļ, bet ne vēlāk kā 12 mēnešu laikā no pārkāpuma izdarīšanas dienas.

Darbiniekam ir tiesības darba devēja izteikto rakstveida piezīmi vai rājienu mēneša laikā pārsūdzēt tiesā.

Saskaņā ar Darba likuma 90.panta piekto daļu uzliktais sods ir spēkā vienu gadu, ja šajā laikā darbiniekam nav izteikta jauna piezīme vai rājiens. Par vienu un to pašu pārkāpumu darbiniekam var piemērot tikai vienu sodu.

Tātad, ja Jums tika piemērots disciplinārsods par nekvalitatīvu darba pienākumu pildīšanu, par šo pašu pārkāpumu darba līgumu uzteikt nedrīkst.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas