E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7703
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Pārmaksāto nodokli var atgūt par nodokļa maksātāja attaisnotajiem izdevumiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. jūlijā, 2015
Aldis

Labdien. Vēlos noskaidrot informāciju par pārmaksāto IIN no valsts budžeta. Esmu strādājis vienā darbavietā divus gadus un visu šo laiku esmu studējis valsts budžeta grupā. Un jautājums ir – vai man ir iespējams atgūt kādus līdzekļus no valsts un kā ir iespējams to izdarīt? Ar cieņu, Aldis.

A
atbild:
31. jūlijā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likums „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” paredz, ka nodokļa maksātājam pirms ienākuma aplikšanas ar nodokli no gada apliekamo ienākumu apjoma atskaita attaisnotos izdevumus.

Nodokļa maksātājam ir tiesības atgūt pārmaksāto nodokli par izglītības izdevumiem, par kuriem ir jāmaksā pašam. Ja jūs studējat budžeta grupā, studijas apmaksā valsts no visu nodokļu maksātāju naudas, tātad tie nav jūsu tēriņi, par kuriem varētu prasīt nodokļa pārmaksas atmaksāšanu.

Taču tiesības atgūt pārmaksāto nodokli ir ne tikai par izglītības izdevumiem, kurus sedz pats nodokļu maksātājs, bet arī vairākos citos gadījumos, tajā skaitā - par ārstniecības pakalpojumiem, ja tādi maksājumi ir bijuši. Par gada ienākuma deklarācijas iesniegšanu nodokļa pārmaksas atmaksai varat izlasīt Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas