E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7699
Lasīšanai: 2 minūtes

Ieteikums nav obligāti izpildāma prasība

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. jūlijā, 2015
Natalija

Labdien. Man bija darbs uz noteiktu darba laiku (strādāju par pavāra palīgu), 31.maijā tas beidzās. Tajā pašā datumā mūsu ēdināšanas firmai beidzās līgums ar pašvaldību. Pašvaldība izsludināja konkursu, lai atrastu no jauna firmu, kas baros skolniekus. Konkursa noteikumos ir rakstīts, ka jaunai firmai iespēju robežās jāsaglabā iepriekšējie darbinieki. Firma, kuru pašvaldība pieņēma, sāks strādāt jau augustā un pieņēma jaunus darbiniekus, bet mums pat nepiedāvāja. Tas ir likumīgi, un ko darīt?

A
atbild:
31. jūlijā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Saskaņā ar Darba likumu, noteikta laika darba līgums izbeidzas ar datumu, kas tajā ir norādīts, ja darba devējs nav piedāvājis noslēgt līgumu uz nenoteiktu laiku.

Savā jautājumā Jūs norādāt, ka konkursa noteikumos nav izvirzīta obligāta prasība ( kas arī būtu neloģiski un pretlikumīgi), bet ieteikums saglabāt darba attiecības ar bijušajiem darbiniekiem. Līdz ar to tas nozīmē, ka uzņēmumam, kas konkursa kārtībā saņēmis pašvaldības pasūtījumu ir tiesības  izvēlēties un slēgt darba līgumus ar tādiem darbiniekiem, kas atbilst viņu noteiktajām prasībām. 

Ieteikums nenozīmē obligātu pienākumu to izpildīt. Tādējādi uzņēmums, nepiedāvājot  primāri Jums veidot darba attiecības, nav rīkojies nelikumīgi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas