E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7695
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Darba devējam ir jānodrošina grūtniecei atbilstoši darba apstākļi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. jūlijā, 2015
Laila

Labdien! Esmu pārlasījusi visus likumus, bet tāpat nesaprotu. Situācija šāda: iestājusies grūtniecība – 5.nedēļa, darbs fiziski smags – pārdevēja (bet tiek celtas smagas kastes, jo darbs notiek arī noliktavā, un ir preču likšana plauktos, tiek darīts viss). Vai ir iespējams ņemt slimības lapu jau šobrīd, jo bail zaudēt bērniņu no lielās pārslodzes (darbs 14 stundas dienā). Un kā tas ir - ja paņemu lapu, saņemu kādu naudiņu arī līdz dzemdībām? Jo visur ir tās 32 nedēļas (likumā). paskaidrojiet, lūdzu, kādi ir varianti situācijai pie smaga darba vai vismaz kādas ir iespējas šādā situācijā, jo nedomāju, ka staipīt tos smagumus grūtniecības laikā ir pareizi. Tie, kas strādā līdzīgu darbu, sapratīs, kāds ir risks. Paldies!

A
atbild:
31. jūlijā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jums būtu jāvēršas pie sava ārsta un jālūdz atzinums, kas apliecina Jūsu veselības stāvokļa un grūtniecības norisi. Šis atzinums ir iesniedzams darba devējam.

Atbilstoši Darba likuma 99.pantam, „lai novērstu jebkādu risku, kas var negatīvi ietekmēt grūtnieces drošību vai veselību, darba devējam pēc ārsta atzinuma saņemšanas ir pienākums nodrošināt grūtniecei tādus darba apstākļus un darba laiku, lai viņas pakļaušana minētajam riskam tiktu novērsta. Ja šādus darba apstākļus vai darba laiku nav iespējams nodrošināt, darba devējam ir pienākums uz laiku pārcelt grūtnieci citā, piemērotā darbā. Darba samaksas apmērs pēc darba līguma noteikumu grozīšanas nedrīkst būt mazāks par sievietes iepriekšējo vidējo izpeļņu. Ja šādu pārcelšanu citā darbā nav iespējams nodrošināt, darba devējam ir pienākums uz laiku piešķirt grūtniecei atvaļinājumu. Šādi piešķirta atvaļinājuma laikā grūtniecei tiek saglabāta iepriekšējā vidējā izpeļņa.”

Pārcelšana citā darbā ir noformējama rakstveidā. Ja pārcelšana citā darba nav iespējama, darba devējam ir jāpiešķir apmaksāts atvaļinājums.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas