E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7676
Lasīšanai: 2 minūtes

Dāvinājums ar uzlikumu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. jūlijā, 2015
Inta

Labdien! Gribētu saņemt atbildi uz šādu jautājumu. Mums ar vīru pieder māja, kurā dzīvojam un esam deklarēti mēs ar vīru un pieaugusi neprecējusies meita. Mēs šo māju gribētu pārdot meitai, lai vēlāk nav mantošanas problēmu. Ja mēs māju pārdodam meitai, bet gribam palikt tur dzīvot līdz mūža galam, vai viņa mūs var izlikt ārā? Meita ir ļoti jauks un sirsnīgs cilvēks, mēs viņai uzticamies, bet, ja ar meitu kas notiek un viņa ir precējusies, vai viņas vīrs, kas būs mantinieks, var mūs izlikt ārā. Ko var darīt, lai mūs neviens nevarētu izlikt no mājas līdz mūža galam? Gaidīšu atbildi.

A
atbild:
29. jūlijā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Lai īstenotu jautājumā minēto nosacījumu, iespējams, varat apsvērt domu par dāvinājuma līgumu ar uzlikumu. Tas nozīmē, ka līgumā tiek ietverti papildu nosacījumi, kuri jūsu meitai būs jāievēro, piemēram, aizliegums bez jūsu rakstiskas atļaujas nekustamo īpašumu atsavināt, ieķīlāt, sadalīt vai kā citādi apgrūtināt ar lietu tiesībām. Tāpat līgumā ir iespējams iekļaut punktu, ka dāvinātājiem nekustamajā īpašumā ir tiesības dzīvot līdz sava mūža beigām.

Vērsieties pie notāra un lūdziet konsultāciju par labākā darījuma noslēgšanas veidu, iespējām, izmaksām un citiem jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 67 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas