E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7658
Lasīšanai: 2 minūtes

Informācija jānoskaidro pašvaldības Studentu kredītu galvojumu komisijā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. jūlijā, 2015
Anna

Lai saņemtu pašvaldības galvojumu, viens no nepieciešamajiem dokumentiem ir "2.1.4. studējošā apliecinājums, ka kredīta ņēmējam nav 1. un 2.pakāpes radinieku (vecāki, brāļi, māsas) vai citas fiziskas personas, kas var sniegt galvojumu, un ka kredīta ņēmējam vai viņa lejupējiem radiniekiem nav nekustamā īpašuma, kas varētu būt kredīta nodrošinājums". Ar kādiem dokumentiem tas būtu apliecināms? Mātei ir trūcīgā un bezdarbnieka statuss un nepieder ne kustami, ne nekustami īpašumi. Tēvam nav statusu, bet viņš nekur nestrādā, viņam nekas nepieder, viņš nemaksā alimentus - parādā valstij. Un māsa ar brāli ir iekļauti mātes trūcīgās ģimenes statusā.

A
atbild:
10. augustā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja kaut kas noteikumos galvojuma saņemšanai nav saprotams, vispirms tas būtu jānoskaidro pašvaldības Studentu kredītu galvojumu komisijā. No Jūsu citētā noteikumu punkta izriet, ka Jums pašai būs jāapliecina prasītās un sniegtās ziņas un to patiesums.

Turklāt, ja pašvaldības sociālais dienests mātei (vai visai ģimenei) ir piešķīris trūcīgā statusu, tam nepieciešamajā dokumentu klāstā ir jābūt ziņām par uzturlīdzekļiem, ko maksā valsts, ne tēvs. Ja komisijai galvojuma piešķiršanai būs nepieciešama papildu informācija, piemēram, izziņa no Uzturlīdzekļu garantiju fonda, Jūs tiksiet par to informēta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas