E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7613
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Par vidējo izpeļņu atvaļinājuma kompensācijai pēc ilgstošas darbnespējas

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūlijā, 2015
Gunta

Darbinieks uzsāka darba attiecības 2014.gada 3.jūlijā, 10.jūlijā saslima un slimoja līdz 2015.gada 12.jūlijam. 2015.gada 13.jūlijā uzrakstīja atlūgumu. Darbiniekam bija summētais darba laika grafiks. Kā aprēķināt atvaļinājuma kompensāciju?

A
atbild:
28. augustā, 2015
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Darba inspekcijas ieskatā, aprēķinot atlīdzību par neizmantotā atvaļinājuma periodu, piemērojamas šādas Darba likuma 75.panta normas:

Darba likuma 75.panta otrā daļa, kura nosaka, ka gadījumā, ja pēdējo sešu vai vairāk mēnešu laikā darbinieks nav strādājis un viņam nav izmaksāta darba samaksa, vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par darbu sešos kalendāra mēnešos pirms attaisnotās prombūtnes perioda sākuma. Ja darbinieks pirms attaisnotās prombūtnes perioda sākuma ir strādājis mazāk par sešiem mēnešiem, vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par periodu, kurā darbinieks ir strādājis.

Tādējādi konkrētajā gadījumā vidējās izpeļņas aprēķins notiks par faktiski nostrādāto laika posmu no 03.07.2014.-09.07.2014., ņemot vērā nostrādāto stundu skaitu šajā periodā.

Vidējās izpeļņas aprēķināšanas kārtību summētā darba laika darbiniekam nosaka Darba likuma 75.panta ceturtā daļa, proti: „Ja darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks, dienas vidējo izpeļņu aprēķina, stundas vidējo izpeļņu reizinot ar vidējo nostrādāto stundu skaitu darba dienā, kuru aprēķina, pēdējo sešu mēnešu laikā nostrādāto stundu skaitu dalot ar kalendāra darba dienu skaitu (izņemot attaisnotu prombūtni) pēdējo sešu mēnešu laikā. Nostrādāto dienu skaitā neietilpst pārejošas darbnespējas dienas, atvaļinājuma dienas un dienas, kad darbinieks nav veicis darbu šā likuma 74.panta pirmajā un sestajā daļā minētajos gadījumos.”

Aprēķinot atvaļinājuma kompensāciju, Darba inspekcija vērš uzmanību uz Darba likuma 152.panta pirmās daļas 1.punktu, kurš nosaka, ka pārejošais darbnespējas laiks ieskaitāms laikā, kurš dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas