E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7601
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Ja reģistrācijas apliecībai ir beidzies termiņš, tā nav derīga

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. jūlijā, 2015
Aleksandrs

Labdien! Transportlīdzeklis ir līzingā, līdz ar to transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā ir noteikts derīguma termiņš. LAPK 149.25 panta pirmā daļa paredz atbildību par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kurš nav reģistrēts noteiktajā kārtībā. Tomēr ne Ceļu satiksmes likumā, ne Ceļu satiksmes noteikumos (Nr.571), ne transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos (Nr.1080) nav noteikts, ka ir aizliegts piedalīties ceļu satiksmē ar transportlīdzekļi, ja beidzies transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības derīguma termiņš. Vienīgi Ceļu satiksmes likuma 9.pants nosaka, ka Latvijas teritorijā ceļu satiksmē atļauts izmantot reģistrētus transportlīdzekļus. Jautājums: vai ir atļauts piedalīties ceļu satiksmē ar transportlīdzekļi, ja beidzies transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības derīguma termiņš?

A
atbild:
17. jūlijā, 2015
Ceļu satiksmes drošības direkcija
Daiga Tropa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 25.panta pirmo daļu, mehāniskā transportlīdzekļa vadītājam jābūt klāt vadītāja apliecībai, transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentam, kā arī citiem šajā panta daļā minētajiem dokumentiem.

Ja reģistrācijas apliecībai ir beidzies dokumentā norādītais derīguma termiņš, reģistrācijas apliecība nav derīga un līdz ar to nav atļauts ar to piedalīties ceļu satiksmē. Šajā gadījumā, ja ar transportlīdzekli piedalās ceļu satiksmē, uzskatāms, ka transportlīdzeklis nav pārreģistrēts noteiktajā kārtībā un līdz ar to piemērojams Jūsu minētais Administratīvo pārkāpumu kodeksa punkts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas