E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7543
Lasīšanai: 2 minūtes

Par minimālās algas noteikšanu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2015
Jānis

Labdien! Ir radies sekojošs jautājums, strādājot valsts darbā, kur ir 24 stundu darba laiks pa maiņām un algu izmaksā pēc nostrādātajām stundām, vai darbinieks var saņemt mazāk nekā mēneša minimālo algu, tātad zem 360 eiro?

A
atbild:
13. jūlijā, 2015
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

2013.gada 27.augusta Ministru kabineta noteikumi Nr.665 „Noteikumi par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi” (turpmāk - Noteikumi) nosaka minimālo mēneša darba algu normālā darba laika ietvaros un minimālo stundas tarifa likmi. Tātad, ja darbinieks mēnesī nostrādāja visas mēnesī noteiktās darba stundas, piemēram, jūlijā 184 stundas, tad viņam nedrīkst būt darba samaksa zemāka par 360 eiro.

Īpaši aktuāls šis jautājums ir tajos mēnešos, kad darba dienu skaits ir mazāks sakarā ar to, ka mēnesī iekrīt svētku dienas, kā piemēram, šā gada jūnija mēnesī.

Minēto Noteikumu 5.punkts paredz, ka mēnesī, kad darba stundu skaits ir mazāks par gada vidējo darba stundu skaitu mēnesī, darbiniekiem, kuriem nolīgta laika algas sistēma ar minimālās stundas tarifa likmes apmaksu un kuri nostrādājuši visas mēnesī noteiktās darba stundas, darba algu nosaka minimālās mēneša darba algas apmērā, aprēķināto darba algu palielinot par starpību starp aprēķināto darba algu un šo noteikumu 2.punktā minēto minimālo mēneša darba algu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas