E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7502
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Nerezidentam jāmaksā kapitāla pieauguma nodoklis no nekustamā īpašuma pārdošanas

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūnijā, 2015
Inessa Mosyak

Sveicināti. Esmu ASV pavalstnieks. Vai, pārdodot dzīvokli Latvijā (pārdots 2013.gadā), man ir jāmaksā 15% nodoklis, ja pastāvīgā rezidence pēdējos 18 gadus ir ASV? Dzīvoklis īpašumā ir no 2004.gada, bet nav bijis deklarēts kā rezidence. Paldies.

A
atbild:
27. jūnijā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Latvijas likums „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” noteic, ka nerezidenta ar nodokli apliekamais ienākums ir ienākums no Latvijas Republikā esoša nekustamā īpašuma atsavināšanas.

Latvijas Republikas un Amerikas Savienoto Valstu konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu 13.panta 1.punktā ir noteikts, ka kapitāla pieaugumu, ko gūst Līgumslēdzējas Valsts (Amerikas Savienoto Valstu) rezidents, atsavinot otrā Līgumslēdzējā Valstī (Latvijas Republikā) esošo nekustamo īpašumu, var aplikt ar nodokļiem šajā otrā valstī (Latvijas Republikā).

Par kapitāla pieaugumu, kuru nosaka, no nekustamā īpašuma pārdošanas cenas atņemot tā iegādes vērtību, nodokli maksā, iesniedzot deklarāciju par ienākumu no kapitāla. Gūtajam ienākumam piemēro 15 procentu likmi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas