E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7501
Lasīšanai: 2 minūtes

Maksājumu kārtību regulē starp īrnieku un izīrētāju noslēgtais līgums

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūnijā, 2015
irēna

Labdien. Dzīvoju īrētā dzīvoklī. Nama apsaimniekotāja uzstādīja mājā siltuma katlu, pieprasot maksāt par to man  īrniecei. Kam par to būtu jāmaksā - dzīvokļa īpašniekam vai īrniekam? Esmu samaksājusi jau 1000 eiro. Vai pēc likuma varu šo naudu pieprasīt no dzīvokļa īpašnieka? Ar cieņu īrniece.

A
atbild:
29. jūnijā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Namu apsaimniekotājs rēķinu par pakalpojumiem sastāda uz dzīvokļa īpašnieka vārda. Tādējādi namu apsaimniekotājs nevar īrniekam prasīt apmaksāt ne ikmēneša pakalpojumu rēķinu, ne citus izdevumus. Namu apsaimniekotāju interesē tikai tas, lai rēķins būtu samaksāts, nevis kas to maksā.

To, kas un kādā kārtībā sedz maksājumus – ikmēneša un neplānotos, remonta – nosaka starp īpašnieku un īrnieku noslēgtais īres līgums. Tajā parasti tiek uzskaitīti tie izdevumi, kas jāsedz īrniekam un par kādiem jāmaksā īpašniekam.

 Ja īres līgumā šie jautājumi nav noteikti, tad īrnieks var tikai paļauties uz īpašnieka godaprātu un lūgt izdevumus, kas attiecināmi uz kapitālieguldījumiem, īpašniekam kompensēt, piemēram, atlaižot īres maksu vai kā citādi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas