E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7496
Lasīšanai: 2 minūtes

Informācija par parādsaistību apmēru jāprasa tiesu izpildītājam, nevis bankai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūnijā, 2015
Raimonds

Man ir bloķēti visi Latvijā esošās bankas konti. Es strādāju oficiālā valsts darbā, un no manas algas katru mēnesi atvelk 50%, jo ir 3 izpildu lietas par mazajiem kredītiem. Kādu dienu bankā paprasīju, uz kādu summu ir palicis bloķējums, izskatās, ka tās summas, kopā 8000 EUR, stāv uz vietas. Vai beigās nebūs tā, ka es divkārtīgi nomaksāšu tās piedzenamās summas? Jo, ja man pēc 4 gadiem tēvocis no ASV ieskaita 10 000 EUR, tad, neskatoties uz to, ka visus gadus man no algas katru mēnesi atvelk pa 200 EUR tiesas izpildītājam, man vēl noņems tos 8000 EUR automātiski. Bankā teica: tikko Jums ienāks lielāka summa, tā automātiski tiks noņemta. Tātad no 10 000 man 8000 noņems un 2 es dabūšu. Bet tā nauda, kas novilkta darbavietā, paliek parāda piedzinējam. Ļoti dīvaini, neticu, ka kāds atdos ko atpakaļ.

A
atbild:
27. jūnijā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja Jums ir nenokārtotas parādsaistības un ir iestājusies parādu piespiedu piedziņa, ko pēc tiesas lēmuma īsteno tiesu izpildītājs, tad līdz brīdim, kad visa parādu summa un tiesu izpildītāja izdevumi par piedziņu tiks apmaksāti, bankas kontiem pieeja būs liegta.

Lai noskaidrotu, kādā situācijā ir Jūsu parādi, cik vēl atlicis maksāt, ir jāvēršas nevis bankā, bet pie tiesu izpildītāja. Parādniekam ir tiesības klātienē tiesu izpildītāja birojā vai rakstveidā, pieprasot informāciju tiesu izpildītājam, iepazīties ar izpildu lietu. To nosaka  MK 202.noteikumu „Noteikumi par zvērinātu tiesu izpildītāju lietvedību” V nodaļā noteiktā kārtība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas