E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7489
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Ja ir aizdomas, ka policijas amatpersona pārsniegusi pilnvaras, var sūdzēties VP

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūnijā, 2015
Sergejs

Likuma „Par policiju” 12.panta 1.daļas 7.punktā ir atrunātas policijas darbinieka tiesības aizturēt un turēt apsardzībā personas, kuras tiek turētas aizdomās par noziedzīgu nodarījumu vai administratīvo pārkāpumu izdarīšanu. Vai, pamatojoties uz minēto pantu, policijas darbiniekam ir tiesības aizturēt personu par administratīvo pārkāpumu, kas paredzēts LAPK 201.30 (valsts valodā noformētu dokumentu nepieņemšana vai neizskatīšana)?

A
atbild:
27. jūlijā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

LV portāls jau 21.maijā e-konsultācijā Nr.7236 sniedza atbildi, ka policijas amatpersonām ir tiesības sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu par Jūsu minēto administratīvo pārkāpumu. Pirms tam bija cits jautājums ar pārāk vispārīgu saturu par policijas tiesībām administratīvo pārkāpumu lietās (e-konsultācija Nr.7141), uz kuru arī LV portāls sniedza iespējamo atbildi.

Šoreiz varu paskaidrot – jā, Jūsu minētā likuma „Par policiju” norma atļauj policijas darbiniekam „likumā noteiktajā kārtībā aizturēt un turēt apsardzībā personas, kuras tiek turētas aizdomās par noziedzīgu nodarījumu vai administratīvo pārkāpumu izdarīšanu”.

Taču valsts valodā noformētu dokumentu nepieņemšana vai neizskatīšana nebūs tas pārkāpums, kura dēļ personu vajadzētu aizturēt (ja vien nav bijuši kādi nezināmi blakusapstākļi). Aizturētas tiek personas, kuras apdraud sabiedrisko kārtību, rada draudus apkārtējiem cilvēkiem.

Ja uzskatāt, ka policijas amatpersona rīkojusies nelikumīgi, pārsniedzot savas pilnvaras, Jums ir tiesības vērsties ar iesniegumu vai paziņojumu Valsts policijas Iekšējās drošības birojā. Kā tas darāms, atrodama informācija Valsts policijas interneta vietnē sadaļā „Sūdzības”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas