E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7480
Lasīšanai: 2 minūtes

Sociālā dienesta lēmumu var pārsūdzēt pašvaldības domē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. jūnijā, 2015
Arturs Razgaitis

Lai saņemtu trūcīgas ģimenes statusu Grobiņas novadā, izrādās, ka nedrīkst būt divi kredīti, vai domes darbinieki var tā rīkoties vai ne?

A
atbild:
29. jūnijā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Sociālais dienests lēmumu par trūcīgās ģimenes (personas) statusu pieņem, pamatojoties uz cilvēka parakstīto iztikas līdzekļu deklarāciju, novērtējot materiālos apstākļus un citu informāciju.

Ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam nosaka atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā un Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumos Nr.299 „Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” noteiktajam. 

Sociālajā dienestā izvērtē ģimenes (personas) ienākumus par pēdējiem pilniem trim kalendāra mēnešiem. Ja vidējie ienākumi mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 128,06 eiro, tad ģimenes (personas) materiālais stāvoklis atbilst trūcīgā statusa saņemšanai. 

Pašvaldība saistošajos noteikumos var noteikt ikmēneša kredītmaksājuma apmēru, par kuru sociālais dienests samazina ienākumu summu, aprēķinot vidējos ienākumus. (Tas ir pateikts jau minēto MK noteikumu 17.punktā.) Tātad konkrētās pašvaldības saistošajos noteikumos ir pateikts, kādus ienākumus, tajā skaitā saistībā ar kredītmaksājumiem, piemēram, vienīgā mājokļa iegādei, sociālais dienests ņem vērā, lemjot par trūcīgā statusu.

Ja Jūs neapmierina sociālā dienesta lēmums, to var pārsūdzēt pašvaldības domē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 64 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas