E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7453
Lasīšanai: 2 minūtes

Par pārcelšanās pabalsta iespējām

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūnijā, 2015
Marina

Labdien! Nomira vecmamma, kura dzīvoja dzīvoklī saimnieku mājā, pašlaik šajā dzīvoklī dzīvo otra vecmamma, bet viņai sanāk diezgan dārgi maksāt par šo 3 istabu dzīvokli vienai. Sakiet, lūdzu, vai mēs varam saņemt kaut kādu kompensāciju par šo dzīvokli, lai nopirkt citu dzīvokli?

A
atbild:
19. jūnijā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Likuma „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 26.1 pantā ir noteikts, ka pašvaldībai ir tiesības domes saistošajos noteikumos paredzētajā kārtībā un apmērā piešķirt vienreizēju dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstu personām, kuras atbrīvo dzīvokli denacionalizētā namā. Taču 1) tas varētu būt tikai daļējs atspaids cita mājokļa iegādei; 2) tā kā valsts ar savu daļu, kā sākotnēji bija paredzēts, pabalsta līdzmaksājumā nepiedalās, tad šāda veida palīdzība pašvaldībās vai nu ir pārtraukta, vai ļoti ierobežota, kā arī kandidātu skaits mēdz būt liels. Kaut arī cerības niecīgas, par to varat interesēties savā vietējā pašvaldībā.

Ir zināms par namīpašniekiem, kuri vēlējušies izbrīvēt konkrēto dzīvokli vai nu pašu vajadzībām, vai izdevīgākai izīrēšanai un tad īrniekiem izmaksājuši zināmu kompensāciju cita mājokļa iegādei.

Vēl ir iespēja pie mājas īpašnieka uzzināt, vai mājā, kur mitinās Jūsu vecmāmiņa, nav brīvs cits, mazāks īres dzīvoklis, vai varbūt tāds ir kādā citā šā īpašnieka vai pārvaldnieka pārvaldītā namā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas