E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7430
Lasīšanai: 2 minūtes

Par troksni un putekļiem var runāt ar kaimiņu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūnijā, 2015
Diāna

Labdien! Jautājums: blakus privātmājai, kaimiņš uzsācis būvdarbus - guļbūves celtniecība. Strādnieki no plkst. 8.00 - 18.00 zāģē, slīpē, apstrādā milzīgos baļķus. Putekļi, smakas no zāģiem, zāģu radītās skaņas caurām dienām. Ārā uzturēties nav iespējams. Ir vasara, atvaļinājumu laiks. Mājās logus neatvērt, putekļi, trokšņi. Ko darīt?

A
atbild:
18. jūnijā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Šķiet, Jums ar šābrīža neērtībām diemžēl nāksies samierināties, kaut arī situācija, pēc rakstītā spriežot, ir ļoti nepatīkama. Ja strādnieki troksni neceļ pēc pulksten 23 vakarā un pirms astoņiem rītā, tad saskaņā ar normatīvo regulējumu naktsmiers netiek traucēts un aicināt palīgā policiju nav pamata. Zāģu radītie putekļi nav arī kaitīgas vielas, kuru dēļ vērsties dabas aizsardzības institūcijās. Loģiskākais, šķiet, mēģināt sarunās rast kompromisu ar kaimiņu kā jaunbūves īpašnieku par darbu plānošanu tādā veidā, kas iespējami mazinātu Jūsu neērtības.

Pievienotajos LV portāla rakstos atrodama izsmeļoša informācija par sadzīves trokšņiem un iespējamo rīcību cīņā pret tiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas