E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7418
Lasīšanai: 2 minūtes

Dzīvokli var mainīt, ja tam piekrīt izīrētājs

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūnijā, 2015
Valentīna

Labdien! Es saņemu dzīvokli no pašvaldības atbilstoši likumam "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" un ar mani bija noslēgts retminets īres līgums ar nosacījumu, ka dzīvokli nevar privatizēt un iegūt īpašumā. Sakiet, lūdzu, vai es varu apmainīt dzīvokli atbilstoši likuma "Par dzīvojamo telpu īri" un LR Ministru padomes lēmumu Nr.342 "Par dzīvojamo telpu apmaiņas noteikumiem" uz: 1) citu pašvaldības īrēto dzīvokli; 2) uz īpašumu.

A
atbild:
18. jūnijā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Likuma „Par dzīvojamo telpu īri” 15.pants. Dzīvojamās telpas apmaiņas nosacījumi un kārtība:

„Īrniekam ir tiesības apmainīt aizņemto dzīvojamo telpu ar citu īrnieku, ja tam rakstveidā piekrituši kopā ar viņu dzīvojošie pilngadīgie ģimenes locekļi un izīrētājs.”

Tieši tāda pati norma atrodama Jūsu citētajā Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumā Nr.342Par dzīvojamo telpu apmaiņas noteikumiem”:

„/../3. Īrniekam ir tiesības apmainīt īrēto dzīvojamo telpu, ja tam rakstveidā piekrīt ar viņu kopā dzīvojošie (arī pagaidu prombūtnē esošie) pilngadīgie ģimenes locekļi, kā arī izīrētājs.”

Tātad varat dzīvokli mainīt, ja tam piekrīt izīrētājs (pašvaldība) un pilngadīgie Jūsu ģimenes locekļi, kas dzīvo minētajā dzīvoklī (ja tādi ir).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas