E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7393
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja uzstādīta diagnoze „neauglība”, apmaksā medicīnisko apaugļošanu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūnijā, 2015
Monta

Labdien, interesē par valsts apmaksātajiem izmeklējumiem neauglības noteikšanai. Vai valsts apmaksā izmeklējumus, ja pāris 2 gadus nevar palikt stāvoklī, lai noskaidrotu cēloņus, vai ir neauglība? Vai uz šiem izmeklējumiem nosūta ginekologs? Un vai Liepājā arī ir šāda iespēja? Pie kāda ārsta?

A
atbild:
15. jūnijā, 2015
Nacionālais veselības dienests
Māra Āboliņa, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Lai tiktu noteikta diagnoze „neauglība”, jābūt veiktiem visiem nepieciešamajiem izmeklējumiem. Tāpēc pirmais solis ir vērsties pie jebkura valsts apmaksāta ginekologa (vīrietim pie urologa), kurš sniegs konsultāciju un nepieciešamības gadījumā nosūtīs uz izmeklējumiem. Nepieciešamības gadījumā var tikt nozīmēta arī ģenētiķa konsultācija. Ginekologs ir tiešās pieejamības speciālists, kura konsultācijai nav nepieciešams nosūtījums, taču urologa un ģenētiķa apmeklējumam nepieciešams ģimenes ārsta vai speciālista nosūtījums.

Ārstniecības iestādes, kurās var saņemt valsts apmaksātas speciālistu konsultācijas, norādītas Nacionālā veselības dienesta vietnes sadaļā „Ambulatorās iestādes un ārsti speciālisti”.

Ginekologs (vai attiecīgi - urologs vai ģentēķis) izvērtē izmeklējumu rezultātus un nosaka diagnozi. Nepieciešamības gadījumā, lai noteiktu turpmākās ārstēšanas plānu, ārsts var aicināt pacientu konsultēties arī ar citiem speciālistiem.

Ja pacientam tiek uzstādīta diagnoze "neauglība", pacients var vērsties iestādēs, ar kurām Nacionālais veselības dienests ir noslēdzis līgumu par valsts apmaksātu medicīniskās apaugļošanas procedūru veikšanu, un pieteikties konsultācijai pie speciālista, kurš var nozīmēt attiecīgā pakalpojuma saņemšanu rindas kārtībā. Valsts apmaksātu medicīnisko apaugļošanu neveic sievietēm, kas vecākas par 37 gadiem.

Papildu informācija par valsts apmaksāto neauglības ārstēšanas programmu atrodama Nacionālā veselības dienesta vietnē „Neauglības ārstēšanas programma”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas