E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7365
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Bērna tēvam veidojas uzturlīdzekļu parāds

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūnijā, 2015
Kristine

Sveiki! Saņemu no LV alimentus, bet vēlētos saņemt no tēva, kurš dzīvo UK, cik tas ir reāli un kas man ir jādara, lai no viņa algas atvelk naudu par bērniem, nevis Latvija lai maksā? Iepriekš paldies.

A
atbild:
25. jūnijā, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Kamēr uzturlīdzekļus saņemat no Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF), bērna tēvam krājas uzturlīdzekļu parāds pret valsti. Uzturlīdzekļu parādam nav noilguma. Tiklīdz tas būs iespējams, piedziņa tiks vērsta uz jebkuru parādnieka kustamo un nekustamo īpašumu un ienākumiem visas dzīves garumā - tai skaitā no darba samaksas, stipendijām, pabalstiem, mantojuma un pensijas.

Ja Jūsu rīcībā ir informācija par parādnieka dzīvesvietu Lielbritānijā un ienākumiem, Jūs varat konsultēties UGF administrācijā par tiesas sprieduma izpildi bērna tēva mītnes valstī. Saskaņā ar Eiropas Savienības Padomes 2008.gada 18.decembra Regulu (EK) Nr.4/2009 par jurisdikciju, piemērojamiem tiesību aktiem, nolēmumu atzīšanu un izpildi un sadarbību uzturēšanas saistību lietā (Uzturlīdzekļu regula), katrā ES dalībvalstī ir izveidota centrālā iestāde, kas palīdz pārrobežu  uzturlīdzekļu pieteikumu sagatavošanā un pārsūtīšanā starp Eiropas Savienības dalībvalstīm. Latvijā šādas centrālās iestādes funkcijas izpilda UGF administrācija.

Ikviens var sazināties ar fonda administrācijas darbiniekiem, zvanot pa UGF administrācijas informatīvo tālruni  67830626, rakstot uz e-pasta adresi pasts@ugf.gov.lv vai tiekoties klātienē. Palīdzība klātienē tiek sniegta, iepriekš telefoniski vienojoties par konkrētu pieņemšanas laiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas