E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7318
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Zemes robežas neatbilstības novēršana

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. maijā, 2015
Aivars

Valsts zemes dienests ir atzinis, ka viņu mērnieks ir kļūdījies, ierādot zemes robežas. Lai kļūdu labotu, man jāvēršas tiesā ar iesniegumu par koprobežas ar kaimiņu pārbaudi. Viņi to nevarot darīt, jo likums neatļauj, jo abi īpašumi ir ierakstīti zemesgrāmatā. Vai man valsts iestādes kļūdas jālabo valsts iestādes vietā? Vai valsts iestādei ir mazāk pilnvaru nekā privātpersonai, lai paši varētu labot savas kļūdas? Lūdzu tā likuma pantu vai normu, kas valsts iestādei - VZD – neļauj tiesas ceļā izlabot savu kļūdu, kas nodarījusi privātpersonai īpašuma tiesību aizskārumu, mērījuma kļūda 2,2 ha.

A
atbild:
17. jūnijā, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Saskaņā ar MK noteikumu Nr.1019 „Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi” 90.punktu robežas neatbilstības novēršana ietver mērnieka atzinuma sagatavošanu par robežas neatbilstību, neatbilstības novēršanu apvidū un robežas neatbilstības novēršanas akta sagatavošanu.

Atzinums par robežu neatbilstību ir juridiskais pamatojums izmaiņām zemesgrāmatā, savukārt pati neatbilstība tiek novērsta, veicot kontrolmērījumus vai sagatavojot neatbilstības novēršanas aktu.

Nezinot Valsts zemes dienesta izsniegtajā dokumentā par neatbilstībām ietverto informāciju, nevar precīzi atbildēt, vai tiesas lēmums šajā gadījumā nepieciešams.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas