E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7266
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja iekrīt svētki, tad atvaļinājumu pagarina par kalendāro dienu skaitu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. maijā, 2015
Vineta

Labdien. Strādāju katru darba dienu no pirmdienas līdz piektdienai. Sestdiena, svētdiena brīva. No 19.jūnija (ieskaitot) līdz 3.jūlijam (ieskaitot) plānoju izmantot ikgadējo atvaļinājumu. Atvaļinājuma laikā iekrīt Līgo un Jāņu diena. Vai darbā jāatgriežas 6.jūlijā vai 8.jūlijā? Jau iepriekš paldies par atbildi.

A
atbild:
27. maijā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja atvaļinājuma laikā iekrīt svētku dienas, tad atvaļinājums par šo dienu skaitu tiek pagarināts, pieskaitot šīs dienas klāt atvaļinājuma pēdējai dienai neatkarīgi no tā, vai tā ir vai nav darba diena.

Tātad Jūsu gadījumā atvaļinājuma, kas iesākas 19.jūnijā un ir divas kalendārās nedēļas ilgs, pēdējā diena ir 3.jūlijs. Tā kā atvaļinājumā iekrīt 2 svētku dienas – 23. un 24.jūnijs, atvaļinājums pagarinās par 2 dienām – 4. un 5.jūliju, tādējādi par pēdējo atvaļinājuma dienu kļūst 5.jūlijs. Darbā Jums ir jāatgriežas 6.jūlijā.

Jūsu ieguvums šajā gadījumā ir tāds, ka 23. un 24.jūniju darba devējs Jums apmaksā, jo atbilstoši likumam šīs dienas nav Jūsu atvaļinājuma dienas, bet svētku dienas, kuras darba devējam saskaņā ar Darba likuma 74.panta pirmo daļu ir jāapmaksā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas