E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7251
Lasīšanai: 2 minūtes

Par darbnespējas lapas noslēgšanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. maijā, 2015
Gundega

Noslēdzot B lapu pēc bērnu slimības, daktere raksta, ka sestdienā jāstājas darba attiecības, bet es strādāju darba dienās, tad būtu jāstājas darbā ar pirmdienu. Sakarā ar šo paliek neapmaksāta ne sestdiena, ne svētdiena, ne no soc., ne darba devēja puses. Jo soc. rēķina uz mēneša dienām, bet darba devējs par darba dienām. Vai tā ir pareizi?

A
atbild:
25. maijā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ārsts nenorīko darbā, bet izsniedz darbnespējas lapu un aizpilda to atbilstoši Ministru kabineta noteikumos Nr.152 „Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtība” un to pielikumos noteiktajām prasībām. Ārsts darbnespējas lapu var noslēgt jebkurā dienā.

Darbnespējas lapu B apmaksā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra par slimības laika kalendārajām dienām. Par slima bērna kopšanu izsniedz B lapu, slimības pabalstu piešķir un izmaksā no bērna slimības 1.dienas līdz 14.dienai; no 15. līdz 21.dienai, ja kādu periodu bērnu kopj stacionārā.

Ja darbiniekam būtu darbnespējas lapa A lapa (par slimības pirmajām 10 dienām), tad darba devējs apmaksātu tikai tās dienas, kurās jāstrādā un neapmaksātu slimības A lapu brīvdienās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 4 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas