E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7236
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Par Valsts policijas darbinieka tiesībām

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. maijā, 2015
Sergejs

Likumā par policiju 12.p.1.d.4.pkt. ir atrunāta policijas darbinieka tiesības sastādīt protokolus par administratīvajiem pārkāpumiem. Vai, pamatojoties uz minēto pantu, policijas darbiniekam ir tiesības sastādīt administratīvo pārkāpuma protokolu par izdarītu administratīvo pārkāpumu, kas paredzēts LAPK 201.30 (valsts valodā noformētu dokumentu nepieņemšana vai neizskatīšana)?

A
atbild:
21. maijā, 2015
Valsts policija
Dairis Anučins, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists

Minētais likuma “Par policiju” pants nosaka policijas darbinieka vispārējās tiesības – tajā skaitā sastādīt protokolus par administratīvajiem pārkāpumiem.

Konkrēti šīs Valsts policijas darbinieka tiesības administratīvo pārkāpumu gadījumā ir noteiktas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 247.panta trešajā daļā, kas nosaka:

„Ja šis likums vai citi normatīvie akti nenosaka personu, kura ir tiesīga sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu, to sastāda iestāde, kura saskaņā ar šo likumu ir pilnvarota izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas, vai valsts policijas darbinieks atbilstoši pārkāpuma izdarīšanas vietai.”

Respektīvi, Valsts policijas darbiniekam pārkāpuma izdarīšanas vietā ir tiesības sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu par jebkuru Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā norādīto pārkāpumu. Ja tiek pieņemts lēmums protokolu nesastādīt pārkāpuma izdarīšanas vietā, bet izskatīt administratīvās lietvedības ietvaros, tad Valsts policijai ir jāpārsūta uzsāktās lietas materiāli Valsts valodas centram, kura kompetencē būs lietas tālāka izskatīšana un lēmuma pieņemšana par protokola sastādīšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas