E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7231
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesu izpildītājs izsniedz izziņu nevis prasītājam, bet UGF

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. maijā, 2015
Zane

Labdien, man tāds jautājums par izraksta atgūšanu no tiesu izpildītāja. Lieta tāda, ka pēc tiesas lēmuma par alimentu nemaksāšanu griezos pie tiesu izpildītāja un alimenti tiek maksāti neregulāri, katru mēnesi ar aizkavējumiem un atgādinājumiem, un tiesu izpildītājs nesūta atpakaļ tiesas lēmuma izpildrakstu, balstoties uz to, ka attiecīgā alimentu nemaksātāja persona nav viņam samaksājusi tiesu izpildītāju izdevumus. Vai tas ir pareizi un ko man darīt šādā situācijā? Kā es varu griezties pēc valsts garantētiem uzturlīdzekļiem, nevis katru mēnesi uzkrāt parādu un ar vairākiem un ikmēneša lūgumiem pie tiesu izpildītāja lūgt pēc alimentiem.

A
atbild:
21. maijā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Tiesu izpildītājs, piedzenot parādu, ir tiesīgs saņemt par savu darbu likumā noteikto samaksu. Ja parādnieks to nav vēl sedzis, tad tiesu izpildītājam nav pamata Jums atgriezt izpildrakstu. Ja parāda piedziņa no parādnieka nav iespējama, tad Jums ir jālūdz tiesu izpildītājam izsniegt Uzturlīdzekļu garantiju fondam izziņu. Tiesu izpildītājs izziņu par to, ka uzturlīdzekļu piedziņa šobrīd nav iespējama, neizsniedz Jums, bet UGF administrācijai pēc Jūsu lūguma

Par to, kā pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai no Uzturlīdzekļu garantiju fonda, lasiet e-konsultācijā „Ja uzturlīdzekļus nevar piedzīt, jāvēršas UGF”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas