E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7225
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kolēģa aizvietošana - papildu darbs

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. maijā, 2015
Inga

Strādāju lielā tirdzniecības uzņēmumā, jau kuro gadu aizvietoju kolēģi viņa atvaļinājuma laikā, bet papildu samaksu par to nesaņemu, sanāk arī palikt darbā ilgāk, nekā noteikts darba grafikā. Darba līgumā nav punkta par kolēģa aizvietošanu. Uz jautājumu vadītājam par papildu samaksu, atbilde bija, ka mūsu ranga darbiniekiem viens otrs atvaļinājuma laikā ir "jāpiesedz".

A
atbild:
22. maijā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba kolēģa aizvietošana atvaļinājuma vai slimības laikā Darba likuma izpratnē ir papildu darbs. Darba devējam vienpersoniski nav tiesību noteikt, ka darbiniekam ir obligāti jāveic papildu darbs.

Par papildu darbu parasti vienojas, un papildu darbs darbiniekam ir jādara vien tad, ja viņš tam piekritis, jau parakstot darba līgumu vai koplīgumu.

Darba likuma 65. pants par papildu darbu paredz  piemaksu: darbiniekam, kas pie viena un tā paša darba devēja līdztekus nolīgtajam pamatdarbam veic papildu darbu, ir tiesības saņemt atbilstošu piemaksu par šāda darba veikšanu. Piemaksas apmēru nosaka darba koplīgumā vai darba līgumā.

Praksē piemaksas apmērs ir no 20 līdz 50% no aizvietojamā darbinieka darba samaksas. Valsts un pašvaldību institūcijās piemaksas par papildu darbu ir krietni mazākas  - 10-30% no aizvietotāja darba samaksas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas