E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7181
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Neizmantoto papildatvaļinājumu neuzkrāj

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. maijā, 2015
Sanita

Labdien! Es strādāju valsts pārvaldē, gada laikā nevaru izņemt ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, divas nedēļas pārceļu uz nākamo gadu. Vai papildatvaļinājumu, kurš saskaņā ar iekšējiem normatīvajiem aktiem tiek noteikts, ka piešķirams pēc ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma, iet zudumā vai es varu izņemt pēc ikgadējā atvaļinājuma par iepriekšējo gadu? Lūdzu sniegt skaidrojumu par papildatvaļinājumiem valsts iestādē!

A
atbild:
21. maijā, 2015
Finanšu ministrija
Maija Straupmane, Komunikācijas departamenta direktora vietniece

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 42.pantā noteiktā papildatvaļinājuma izmantošanas kārtība paredz, ka papildatvaļinājumu var izmantot tikai laikposmā līdz nākamajam ikgadējam apmaksātajam atvaļinājumam. Tādējādi likumdevējs ir noteicis, ka papildatvaļinājums, ja tāds tiek piešķirts, ir jāizmanto laika periodā līdz nākamajam ikgadējam apmaksātajam atvaļinājumam, un tas gadu no gada netiek uzkrāts. Līdz ar to gadījumā, ja papildatvaļinājums likumā noteiktajā laika periodā netiek piešķirts un izmantots, tad tiesības uz konkrēto papildatvaļinājuma dienu skaitu zūd.

Situācijā, ja amatpersona (darbinieks) nav izmantojusi visu ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu un tā daļa tiek pārcelta uz nākamo gadu, tad papildatvaļinājumu ir iespējams  izmantot nākamajā gadā pēc atlikušās ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma daļas izmantošanas, pie kam tikai periodā līdz nākamajam ikgadējam apmaksātajam atvaļinājumam. Arī šajā situācijā, ja papildatvaļinājums likumā noteiktajā laika periodā netiek piešķirts un izmantots, tiesības uz konkrēto papildatvaļinājuma dienu skaitu zūd.

Tādējādi, lai nezaudētu tiesības uz papildatvaļinājumu, ir ieteicams izmantot kārtējā atvaļinājuma daļu un neizmantoto daļu pārcelt uz nākamo gadu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas