E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7177
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Pašvaldība var pārtraukt bērnudārza līdzfinansēšanu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. maijā, 2015
Evita

Labdien, man bērnam septembrī aprit 5 gadi. Esam saņēmuši uzaicinājumu pāriet no privātās pirmsskolas izglītības iestādes uz valsts pirmsskolas izglītības iestādi. Vai tiesa, ja valsts dārziņš mūs uzaicina un mēs vismaz trīs uzaicinājumus atsakām, tad mums tiek anulēts pašvaldības/valsts līdzfinansējums privātajā dārziņā?

A
atbild:
21. maijā, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Jā, tā tiešām ir. Pašvaldības un valsts līdzfinansējuma privātas pirmsskolas izglītības iestādes apmaksai mērķis ir nodrošināt bērnam iespēju apgūt pirmsskolas izglītības programmu gadījumā, ja nav iespējams nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzā. Situācijā, kad vieta bērniņam ir atradusies un vecāki no tās ir atteikušies, pašvaldībai ir tiesības pārtraukt līdzfinansējuma piešķiršanu. To, cik reizes drīkst atteikties no vietas pašvaldības bērnudārzā, ja rindā ir vēl citi pretendenti, kuri gaida uz vietu pašvaldības bērnudārzā, nosaka katra pašvaldība, pieņemot attiecīgu lēmumu, rīkojumu vai saistošos noteikumus.

Piemēram, kāda noteikta kārtība Rīgas pašvaldībā, izklāstīts LV portāla e-konsultācijā “Kad bērns zaudē līdzfinansējumu privātajā bērnudārzā Rīgā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas